Praktijkverhalen in tijden van hybride onderwijs

22 oktober 2020

Nog altijd niet terug naar normaal. Hoe geven verschillende scholen invulling aan het onderwijs in de bijzondere omstandigheden die ontstaan door corona? De VO-raad verzamelt verhalen uit de schoolpraktijk.

Hybride onderwijs: tegelijk lesgeven aan leerlingen in de klas en thuis

Lerares Duits Marloes Derksen van het Kennemer College in Beverwijk zorgt voor een duidelijke opbouw in haar les, zodat de leerlingen thuis gewoon mee kunnen doen. Lees hoe ze dit aanpakt.

Thuisblijvers kunnen bij De Nieuwste School in Tilburg de lessen volgen via live streams op Google Meet. Schoolleider Caecile van Gorp en docente Liza Okonski vertellen hoe ze dit aanpakken.

Oud-leerlingen voor de klas bij online lessen

Sommige gezonde leraren zitten thuis omdat ze kwetsbaar zijn, verkouden of op een testuitslag wachten. Op het Commanderij College in Gemert geven zij digitaal les waarbij oud-leerlingen hen assisteren en die in de klas alles in goede banen leiden.

Gezonde examenleerlingen die bijvoorbeeld vanwege een quarantaine thuis zitten tijdens een toetsweek: hoe ga je daar als school mee om? Twee scholen lichten toe hoe zij het aanpakken: Het Houtens in Houten neemt veel minder toetsen af en het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem biedt de mogelijkheid om thuis een toets te maken.

 

Op de website Lesopafstand.nl staan meer voorbeelden van hybride onderwijs.